Depay hoeft ondanks matige periode niet te vrezen in Oranje

18 maart 2019, 17:35

Memphis Depay hoeft ondanks een mindere periode in zijn loopbaan niet te vrezen voor zijn plek in het Nederlands elftal. Dat stelt bondscoach Ronald Koeman tijdens de persconferentie. Volgens Koeman heeft de aanvaller van Olympique Lyon zijn waarde al vaak genoeg bewezen in Oranje.

De teller van de 25-jarige aanvaller staat in Frankrijk dit seizoen slechts op zes treffers. De laatste maanden viel Memphis vooral op door kritiek vanuit het Lyon-kamp en zijn doelpuntendroogte. Koeman maakt zich niet al te druk om de mindere vorm van de international. "Hij heeft mij vaak genoeg laten zien hoe goed hij is. Hij heeft een belangrijke rol bij het Nederlands elftal en moet gewoon blijven doen wat hij eerder al deed bij ons. Zijn situatie bij zijn club is anders dan bij Oranje, misschien zijn gevoel ook wel."

Lees ook: Koeman gaat geen spelers sparen in kwalificatieduels

In het shirt van Oranje liet hij onder meer tijdens de Nations League-wedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk geregeld zijn klasse zien. Koeman hoopt op een vervolg en ziet een duidelijk verschil met zijn rol binnen het Nederlands elftal en in Frankrijk. "Bij ons speelt hij altijd als spits, daar speelt hij regelmatig aan de zijkant met heel veel vrijheid. Misschien is dat toch net anders. Hij voelt zich happy met zijn rol bij Oranje, misschien iets meer happy dan met een rol aan de zijkant."

Lees ook: Koeman sprak al met Ihattaren en bekeek Stengs

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen