Becker moet vrezen voor zware straf na trap tegen Buijs' kuiten

18 maart 2019, 17:05

Sheraldo Becker wordt mogelijk flink geschorst na zijn schop tegen FC Groningen-coach Danny Buijs. De buitenspeler van ADO Den Haag kwam terecht in een opstootje na een duw gericht aan Nasser El Khayati, waarna het even hommeles was tussen beide ploegen.

De aanvaller liet zich ook gelden en schopte vol tegen de kuit van Buijs aan. De coach reageerde na afloop vol onbegrip. "Dan heb je ook een tabletje nodig, hoor", vond de trainer van Groningers. Becker ontsnapte tijdens het duel aan rood, omdat het incident door Dennis Higler en videoscheidsrechter Clay Ruperti niet werd beoordeeld.

De scheidsrechter van dienst baalt, zo blijkt in gesprek met De Telegraaf. Higler geeft aan het opstootje goed te hebben bestudeerd. "Helaas hebben we deze situatie toch gemist. Overigens was ik juist blij met de rol van Buijs bij het opstootje. Hij kwam met goede bedoelingen."

Omdat Higler de rol van Becker in eerste instantie niet beoordeelde, kan de aanklager betaald voetbal Becker alsnog voor een aantal wedstrijden schorsen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen