Koeman gaat geen spelers sparen in kwalificatieduels

18 maart 2019, 16:44

Ronald Koeman gaat de komende interlandperiode geen rekening houden met clubbelangen. Dat vertelde de bondscoach van het Nederlands elftal maandagmiddag op de persconferentie in aanloop naar de EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Duitsland. Koeman begint met een volledig fitte selectie aan de voorbereiding op de interlands.

Sommige internationals zijn met hun club nog op meerdere fronten actief, zoals de spelers van Ajax. Zij zullen echter niet worden gespaard. "Ik heb donderdag Erik ten Hag gesproken om aan te geven wie er geselecteerd worden. Toen heb ik met hem over bijvoorbeeld Frenkie de Jong gesproken. Ik heb hem en alle andere speles gezegd dat het gaat om een kwalificatieduel, niet een oefenwedstrijd."

De bondscoach kan de komende interlands weer een beroep doen op Davy Pröpper, die als controlerende middenvelder een goed trio vormde met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Of de speler van Brighton & Hove Albion meteen terugkeert in de basis, wilde Koeman niet kwijt. De voorbije Nations League-duels stond Marten de Roon op Pröppers plek. "De oplossing zit in mijn hoofd. Davy is een volwaardig international, maar ook bij het Nederlands elftal heb je concurrentie."

Koeman stelt dat Nederland tegen Wit-Rusland 'zwaar favoriet' is, maar plaatst Oranje tegen Duitsland niet in de favorietenrol. "Al is het wel duidelijk dat we een andere status hebben. De thuiswedstrijd tegen Frankrijk was uitmuntend, dat is de norm. Nu willen we altijd een '7' spelen, met stijgingen naar boven en nooit eronder."

Lees ookKoeman sprak al met Ihattaren en bekeek Stengs

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen