Koeman sprak al met Ihattaren en bekeek Stengs

18 maart 2019, 16:18   Bijgewerkt: 18 maart 2019, 16:41

Ronald Koeman heeft maandagmiddag tijdens een persconferentie in Zeist toelichting gegeven op zijn definitieve selectie. Daarbij vertelde de bondscoach van het Nederlands elftal ook dat hij onlangs sprak met PSV-talent Mohammed Ihattaren (17) en dat hij de verrichtingen van Calvin Stengs nauwlettend in de gaten houdt.

Onlangs werd bekend dat Ihattaren op de radar staat bij de Marokkaanse voetbalbond. Op de vraag of de Nederlandse bond zich ook bezighoudt met de toekomstige interlandkeuze van het toptalent van PSV, geeft de bondscoach een bevestigend antwoord. "Ik was eerder dan Marokko. Hij was hier met Onder 19 in Zeist, dus toen heb ik hem gesproken", aldus Koeman, die aangeeft dat Ihattaren geen toezeggingen heeft gedaan. "We proberen alle grote talenten voor Nederland te behouden Uiteindelijk is de keuze altijd aan de speler en zijn omgeving. We hebben in ieder geval laten blijken dat het een groot talent is."

Koeman vertelde verder dat hij zijn ogen open houdt voor aanvallend talent. "We zijn ruimschoots bedeeld in de verdedigers en middenvelders, dat is ietsje anders met aanvallers", aldus de bondscoach, die toegeeft dat AZ-buitenspeler Stengs, die zich deze interlandperiode voor de eerste keer bij Jong Oranje meldt, ook in beeld is bij het grote Oranje. "We kijken naar talent en kwaliteit. Op dit moment vond ik de jongeren er nog niet klaar voor. Daarom is de keuze gemaakt voor Steven Berghuis."

Lees ookKoeman gaat geen spelers sparen in kwalificatieduels

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen