UEFA start onderzoek naar gebaren Cristiano Ronaldo

18 maart 2019, 12:17

De UEFA gaat een onderzoek starten naar de gebaren die de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo maakte in het met 3-0 gewonnen Champions League-duel met Atlético Madrid van afgelopen dinsdag. Als dit onderzoek Ronaldo een schorsing oplevert, is dat goed nieuws voor Ajax. De Amsterdammers treffen diens werkgever Juventus in de kwartfinale van het miljoenenbal.

Ronaldo was tegen Atlético Madrid de grote man met drie goals. Daardoor poetsten de Italianen de 2-0 nederlaag weg uit de heenwedstrijd in Spanje. Na de derde goal maakte Ronaldo bij het juichen het zogeheten 'cojones-gebaar', waarbij hij met zijn hand zijn kruis beetpakte. Dit was een kopie van het juichen van Atlético-coach Diego Simeone bij de overwinning op Juventus.

Simeone gaf aan dat dit gebaar niet provocerend was richting Juventus, maar dat hij wilde laten zien dat zijn ploeg over 'ballen beschikte'. De UEFA kon er niet om lachen en legde de Argentijnse coach een boete van 20.000 euro op. Eind deze week hoort Ronaldo of hij dezelfde straf kan verwachten of zelfs een wedstrijd tegen Ajax vanaf de tribune zal moeten toekijken.

Lees ook: Ronaldo blij: "Deze mentaliteit hoort bij dit toernooi"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen