VAR over 'natrappen' Tagliafico: "Raar, maar niet gewelddadig"

18 maart 2019, 12:09

Ajax hoeft niet bang te zijn dat verdediger Nicolás Tagliafico de topper tegen PSV over twee weken mist. Op beelden uit de verloren wedstrijd tegen AZ was te zien hoe de Argentijnse linksback een natrappende beweging leek te maken. De VAR heeft het moment bekeken, maar vond het geen rode kaart. De KNVB steunt hem daarin.

Het incident speelde zich af op het moment dat Tagliafico en AZ-verdediger Jonas Svensson op de grond lagen na een duel. De Argentijn wilde opstaan en zette zich af tegen de Noorse rechtsback, die omrolde. Het moment ontging scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De VAR van dienst, Pol van Boekel, vond het geen natrappen. Dat zei oud-scheidsrechter Reinold Wiedemeijer tegen FOX Sports. "Dit hebben wij uiteraard bekeken en wij zien dat het been van Tagliafico onder het been van die jongen ligt. Dan zie je hem inderdaad een wegduwende beweging maken."

Terugkijkend vindt Wiedemeijer dat Van Boekel de juiste beslissing heeft gemaakt door hier niet alsnog een rode kaart voor te geven. "Wij vinden het een rare actie, maar niet gewelddadig. Wij snappen dat de VAR niet ingrijpt, die kan alleen ingrijpen als hij het een rode kaart vindt. Dat vindt deze VAR niet en wij kunnen ons daar wel in vinden."

Tagliafico hoeft dus niet te vrezen voor een schorsing en kan dus gewoon in actie komen tegen PSV op zondag 31 maart. Dat thuisduel wordt voor Ajax cruciaal in de strijd om de landstitel. Door het verloren uitduel tegen AZ van gisteren (1-0) is de achterstand van nummer twee Ajax op koploper PSV opgelopen tot vijf punten. Bij winst op PSV verkleint Ajax het gat tot twee punten en is de strijd weer spannend. Als PSV wint en het gat vergroot tot acht punten, lijkt de titelstrijd beslist.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen