Danjuma maakt eindelijk rentree: "Daar ben ik zeker blij mee"

18 maart 2019, 10:28

Na maanden blessureleed maakte Arnaut Danjuma Groeneveld zondagavond zijn rentree bij Club Brugge. De rentree van het de Oranje-international was één van de weinige lichtpuntjes in een teleurstellende wedstrijd van de Belgische grootmacht. Club Brugge ging voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen Excelsior Moeskroen en gaat zodoende met een slecht gevoel de play-offs om de Belgische titel in.

Een slepende blessure hield Danjuma sinds mid-oktober aan de kant. Tegen Excelsior Moeskroen werd hij twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht, waarmee hij zijn langverwachte eerste minuten van het jaar maakte.   "Daar ben ik zeker blij mee", vertelt de 22-jarige aanvaller in gesprek met het televisiekanaal van Club Brugge. "Het heeft lang geduurd, maar ik ben er door mezelf, mijn familie en fans doorheen gesleept. Het is een prestatie dat ik weer op het veld sta, maar het is jammer dat we de wedstrijd verliezen."

Danjuma kwam bij een 1-1 stand het veld in en zag de bezoekers tien minuten voor tijd de winnende goal maken. "Ik moet eerlijk zeggen dat Moeskroen het niet slecht deed. Ze draaien een heel goede tweede seizoenshelft, maar dat is geen excuus. Wij zijn Club Brugge; in deze ambiance en met deze fans moeten we gewoon de drie punten over de streep trekken", besluit de herstelde aanvaller.

Afgelopen zomer maakte Danjuma de overstap van NEC naar Club Brugge. In België kende de aanvaller weinig aanpassingsproblemen: Danjuma veroverde meteen een basisplaats, scoorde vier keer in de competitie en mocht vervolgens zijn Oranje-debuut maken.