Henk de Jong hard op weg naar oude liefde Cambuur

Henk de Jong hard op weg naar oude liefde Cambuur

18 maart 2019 – Henk de Jong wordt volgend seizoen zo goed als zeker de nieuwe hoofdtrainer van SC Cambuur. Volgens de Leeuwarder Courant wordt hij deze week gepresenteerd bij zijn oude club. De Jong wil snel duidelijkheid over zijn toekomst, zodat hij zich verder kan richten op de strijd om handhaving met De Graafschap."Er spelen een paar dingen", zei De Jong tegen de krant na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen sc Heerenveen. "Daar kom ik volgende week uit. Dan moet alles klaar zijn. Je moet er goed bij zijn met de kop, want we gaan snel doorpakken." De geruchten over een terugkeer van De Jong gingen al langer. Zijn vaste assistent Sandor van der Heide zal De Jong volgen richting Leeuwarden.

Lees ook: De Jong verwacht komende tijd 'gesprekjes' met SC Cambuur

Vorige week werd bekend dat De Jong aan het einde van dit seizoen zal vertrekken als trainer van De Graafschap. Hij heeft de wens om dichterbij huis te gaan werken, omdat zijn vrouw gezondheidsproblemen heeft. Hij maakt wel het seizoen af in Doetinchem. Mede door de 0-3 overwinning in Heerenveen van dit weekend, is De Graafschap nog vol in de race om zich rechtstreeks te handhaven in de Eredivisie. 

De Jong was eerder al succesvol trainer van Cambuur. In het seizoen 2012/2013 werd hij als interim-trainer van de club kampioen in de Eerste Divisie. In het seizoen 2015/2016 vertrok hij, omdat Cambuur op dat moment afstevende op degradatie. Momenteel staat de formatie uit Leeuwarden op de twaalfde plaats in de Eerste Divisie. Vrijdag werd thuis met 3-1 gewonnen van Jong PSV en daardoor is er nog zicht op een plaats in de nacompetitie. Als alle formaliteiten zijn afgerond, wordt De Jong bij Cambuur de opvolger van René Hake. Zijn contract wordt in goed overleg niet verlengd, vanwege de teleurstellende resultaten. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 april 2019

  2. donderdag 25 april 2019