Van Hanegem haalt uit naar Van Geel: "Doodlopende weg"

18 maart 2019, 08:01

Willem van Hanegem heeft in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad felle kritiek geuit op Martin van Geel. De technisch directeur van Feyenoord krijgt het de laatste weken flink te verduren nu de Rotterdamse club in maart al is uitgeschakeld voor alle prijzen. Van Hanegem snapt de kritiek vanuit de achterban. 

De oud-topvoetballer is onder meer kritisch op het reflectievermogen van de technisch directeur. "Van Geel kijkt zelf helemaal niet kritisch naar zijn eigen functioneren", begint De Kromme zijn kritiek in het AD. "En nog erger, de mensen om hem heen ook niet. Waarom wil mijn club niet toegeven dat er een doodlopende weg is ingeslagen?"

Als voorbeeld noemt Van Hanegem Jong Feyenoord, dat in tegenstelling tot de leeftijdsgenoten van PSV, Ajax, AZ en FC Utrecht niet in de Eerste Divisie actief is. "Het ongelooflijke geknoei met het tweede elftal, dat blijkt uiteindelijk toch gewoon uitgekiend beleid", zegt Van Hanegem sarcastisch. "Er brak toch nog lekker volop jeugd door, zei Van Geel. Hij noemde bloedserieus Bart Nieuwkoop, Tyrell Malacia en Calvin Verdonk, die ik echt nooit meer op het veld zie staan." 

Van Hanegem verwacht niet dat de situatie op korte termijn zal verbeteren. "Het voetbal moet bij ons centraal staan, zei Jan de Jong gisteren op Radio 1. Dat klopt, maar dat kan alleen als je echt kritisch op elkaar bent. En als je durft in te grijpen. En dat gebeurt bij Feyenoord, onder deze mensen, niet. De mensen op de tribunes zijn niet gek. Feyenoord glijdt af en niemand grijpt in."

Lees ook: Van Geel wijkt niet: "Ben lang geleden ook positief toegezongen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen