Chelsea verzuimt concurrentie onder druk te zetten

17 maart 2019, 19:28

Chelsea dreigt voor het tweede jaar op rij een Champions League-ticket mis te lopen. De Londense club bewees zichzelf zondagavond een heel slechte dienst door op Goodison Park met 2-0 te verliezen van Everton. Door de nederlaag blijft Chelsea steken op de zesde plaats en kan de concurrentie verder uitlopen.

De voorbije weken leek Chelsea zich enigszins hersteld te hebben van de periode waarin het met grote cijfers verloor van AFC Bournemouth en Manchester City en de League Cup-finale verloor van Manchester City. Afgelopen donderdag won de Engelse grootmacht zelfs met 0-5 van Dinamo Kiev in de Europa League, waardoor het vertrouwen weer een stukje was toegenomen.

Toch ging het zondag mis voor Chelsea tegen Everton. Dat lag niet aan de wijze waarop de manschappen van Maurizio Sarri aan de wedstrijd begonnen, want al na een paar minuten kreeg Chelsea goede kansen om de score te openen. Eerst stuitte Eden Hazard op Jordan Pickford, vervolgens schoot de Belg op de paal. In het vervolg van de eerste helft bleef Chelsea de betere partij, maar het veldoverwicht werd niet omgezet in doelpunten.

Na rust kreeg Chelsea het deksel op de neus. Met een kopbal opende Richarlison vroeg in de tweede helft de score. De Braziliaan was twintig minuten voor tijd weer belangrijk voor Everton. In het strafschopgebied werd de doelpuntenmaker onderuit gehaald door Marcos Alonso, waarna scheidsrechter Anthony Taylor naar de stip wees. Gylfi Sigurdsson zijn penalty werd gekeerd door Kepa, maar in de rebound schoot hij alsnog raak.

Chelsea blijft door de verliespartij steken op 57 punten en moet nu afwachten wat concurrenten Manchester United (58), Arsenal (60) en Tottenham Hotspur (61) doen. De nummers drie tot en met vijf hebben een wedstrijd minder gespeeld dan Chelsea. Eindigt de Londense club niet in de top vier, dan kan het door het winnen van de Europa League alsnog een Champions League-ticket verdienen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen