Ten Hag baalt: "Maar de strijd is nog niet gestreden"

17 maart 2019, 17:21

Erik ten Hag baalt flink van de 1-0 nederlaag van Ajax op bezoek bij AZ. De Amsterdammers maakten in Alkmaar geen goede beurt en incasseerden een enorme dreun in de titelrace. Met nog acht wedstrijden te spelen, heeft Ajax een achterstand van vijf punten op PSV. Dat is geen onoverbrugbare achterstand, denkt Ten Hag.

"Het is nog niet gedaan. Het is een vervelende zondag voor ons, maar de strijd is nog niet gestreden", zegt de Ajax-trainer vlak na afloop van de nederlaag in gesprek met FOX Sports. Ten Hag vindt dat zijn ploeg het dit seizoen op cruciale momenten heeft laten liggen in de Eredivisie. "Op andere momenten, in de Champions League en de beker, hebben we het wel gedaan. Om wat in de competitie te bereiken moeten we een keer over de drempel stappen."

De Amsterdammers kwamen een doelpunt van Guus Til, dat tien minuten na rust gemaakt werd, niet meer te boven. Op dat moment had Ajax al één keer gewisseld: Hakim Ziyech viel geblesseerd uit en werd vervangen door Kasper Dolberg. "We begonnen goed en hadden de wedstrijd onder controle, maar ons ritme brak toen Ziyech eruit moest. AZ kreeg toen de overhand."

Ten Hag vond zijn team erg slordig spelen. "Normaal zijn we vaster aan de bal. De vele kansen van AZ zijn daar een logisch gevolg van. Als je de bal snel verliest, creëer je zelf weinig."

Lees ookDe Ligt ziet dat Ajax offday heeft: "We lieten ons afbluffen"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen