Atalanta bewijst zichzelf slechte dienst tegen hekkensluiter

17 maart 2019, 17:42

Atalanta is er zondagmiddag niet in geslaagd AS Roma op de ranglijst te passeren. Voor eigen publiek kwam de Italiaanse club van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Chievo Verona. Door de remise blijft Atalanta steken op de zesde plaats.

Na de onverwachte nederlaag van AS Roma op bezoek bij SPAL (2-1) had Atalanta de kans om een plekje te stijgen en een volgende stap richting de top vier te zetten. Chievo Verona, dat in het hele seizoen nog maar één keer heeft gewonnen, leek de ideale tegenstander te zijn om de volgende driepunter tegen te boeken. De al bijna gedegradeerde club bleek zijn huid echter duur te verkopen.

De bezoekers uit Verona namen na een halfuur zelfs brutaal de leiding. Riccardo Meggiorini dook op achter de verdediging van Atalanta en schoot in twee instanties raak. De gelijkmaker volgde tien minuten na rust. Doelpuntenmachine Duvan Zapata legde de bal knap neer voor Josip Ilicic, die met een stiftje keeper Stefano Sorrentino verschalkte. Het lukte Atalanta - dat met zowel Hateboer, De Roon en Gosens aantrad - vervolgens niet om de belangrijke 2-1.

Lazio - Parma (4-1)

In Rome leek Lazio af te stevenen op een monsterzege tegen Parma. Na een helft spelen stond een 4-0 tussenstand op het scorebord. Adam Marusic, Luis Alberto (twee keer) en Senad Lulic zorgden voor de fantastische start van Lazio. Na rust deed de thuisploeg het rustig aan, scoorde het niet meer en incasseerde het zelfs nog een treffer.