Zaakwaarnemer Jansen geeft Ajax-credits aan Bergkamp

17 maart 2019, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen is het succes van Ajax voor een groot deel te danken aan Marc Overmars. De directeur van de Amsterdammers is verantwoordelijk voor het samenstellen van de spelersgroep en dat doet hij uitstekend, ziet Jansen. Hij geeft ook de complimenten aan Dennis Bergkamp.

"Hij verdient nu alle lof", zegt Jansen tegen de NOS. Hij geeft niet alleen de credits aan Overmars. "De basis van dit succes van Ajax ligt ergens anders. De hele academie, de wijziging van het beleid en denk aan de spelers die doorstromen. Er is één iemand die alles heeft gedaan, maar daar praat niemand meer over. Dat is Dennis Bergkamp. Maar dit is de voetballerij. Het is frappant in deze wereld. Mensen hebben het niet meer over hem."

"Alles wat nu gebeurt, is ontstaan toen Johan Cruijff met Bergkamp en Wim Jonk in 2010 begon aan de revolutie", vervolgt Jansen. "Bergkamp heeft Overmars en Edwin van der Sar erbij gehaald. Na de ruzie tussen Overmars en Bergkamp is Overmars overgebleven. Nu heerst er euforie. 'Kijk eens hoe goed ze zijn'. Maar de basis van dit succes ligt bij Bergkamp, Jonk en Cruijff."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen