Ajax
0 – 0
Excelsior Maassluis

Van der Gaag zelfkritisch na kansloze zeperd 'ontluisterend' NAC

Van der Gaag zelfkritisch na kansloze zeperd 'ontluisterend' NAC

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 maart 2019 – Het was zaterdag een inktzwarte avond voor NAC Breda. Terwijl naaste concurrent De Graafschap met 0-3 zegevierde op bezoek bij SC Heerenveen, ging de Brabantse hekkensluiter in eigenhuis keihard onderuit tegen FC Utrecht (0-4). Trainer Mitchell van der Gaag stak zijn hand na afloop in eigen boezem en krijgt bijval van Mikhail Rosheuvel.

De zeperd kwam voor Van der Gaag als een verrassing, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Gedurende de hele week had ik een goed gevoel." Dat goede gevoel ten spijt, tegen de Domstedelingen zat er geen moment een resultaat in, tot cynisme en boosheid van de supporters. De eindstand was na een uur spelen al bereikt. "We hoopten in de tweede helft nog iets te forceren. Maar het laatste half uur was ontluisterend. De spelers verwijt ik niks, dit is de verantwoordelijkheid van de trainer."

Bijval
In de spelersgroep krijgt de coach in ieder geval bijval van Mikhail Rosheuvel. De buitenspeler, die voor het eerst sinds zijn disciplinaire schorsing mocht opdraven in de basis, geeft aan dat de slechte resultaten niet te wijten zijn aan Van der Gaag. "Wij doen het niet goed in het veld. Zo simpel is het. Hij kan wel verantwoordelijk zijn en dat uitspreken, maar wij doen niet wat we moeten doen. Punt uit."

Mocht het code rood nog niet zijn afgegeven, dat is dat na de winst van De Graafschap wel het geval. De achterstand op de Doetinchemmers en FC Emmen is met acht duels te gaan maar liefst acht punten. Rosheuvel blijft hopen. "Ik snap dat de sfeer is dat we gedegradeerd zijn. Dat begrijp ik, maar verwacht niet dat ik opgeef."

gerelateerd