Dortmund in slotseconde langs Hertha, Atlético verliest

16 maart 2019, 20:56

Bayern München dacht zonder te spelen uitstekende zaken te doen in de Bundesliga, maar Borussia Dortmund wist in de slotminuut voor mineur in Beieren te zorgen. Dortmund won in de slotseconde met 2-3 van Hertha BSC. In Spanje verslikte Atlético Madrid zich in Athletic de Bilbao.

Hertha BSC – Borussia Dortmund: 2-3

De naam Salomon Kalou liet eerder al bij onder meer Feyenoord de supporters juichen, maar ook Hertha BSC dankt de inmiddels 33-jarige Ivoriaan. Hij was met twee goals een plaaggeest voor Borussia Dortmund. Al vroeg opende Kalou de score. Borussia maakte al snel gelijk via Thomas Delaney, maar vanaf de stip zorgde de aanvaller voor een nieuwe goal namens de thuisploeg, waar Karim Rekik een basisplaats had.

In de tweede helft volgde heel snel de gelijkmaker van Dan-Axel Zagadou. Vervolgens zette Dortmund wel aan, maar ontbeerde het de Duitse topclub lange tijd aan doortastendheid en een beetje mazzel. Delenay raakte in de slotminuten namelijk nog de lat. Een punt leek onoverkomelijk, maar plots was daar in de blessuretijd Marco Reus: de buitenspeler trof doel en zorgde voor uitzinnigde vreugde bij de koploper, die ternauwernood puntverlies weet te voorkomen en zo drie punten voorsprong heeft op Bayern München. Der Rekordmeister heeft echter nog een wedstrijd te spelen. Het dappere Hertha eindigde overigens met negen spelers na rode kaarten voor Jordan Torunaringha en Vedad Ibisevic

Athletic de Bilbao - Atlético Madrid: 2-0

Een pijnlijke avond voor Atlético Madrid. In Baskenland ging de ploeg van Diego Simeone met 2-0 onderuit tegen Athletic de Bilbao. Terwijl concurrent Real Madrid eerder vandaag wel wist te winnen, dolven de andere Madrilenen dankzij goals van Inaki Williams en Kenan Kodro het onderspit. FC Barcelona heeft zodoende zeven punten voorsprong op Atlético, dat nog maar twee punten voor staat op Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen