City voorkomt blamage en zet Swansea na comeback aan de kant

City voorkomt blamage en zet Swansea na comeback aan de kant

16 maart 2019 – Lang leek Swansea City op weg naar een stunt in de FA Cup, maar ondanks een 2-0 voorsprong legt de ploeg van Mike van der Hoorn het af tegen Manchester City. In eigen huis delft de Championship-ploeg na rust het onderspit tegen de grootmacht, die na een tamme eerste helft zorgt voor een knappe comeback, al had het de arbitrage niet bepaald tegen: 2-3

Van 7-0 winnen in de Champions League naar een bijna pijnlijke bekeruitschakeling tegen een Championship-ploeg: het kan raar lopen in de voetballerij. Wie het scoreverloop ziet, moet vermoeden dat Pep Guardiola met een B-elftal dacht de klus te klaren in het Liberty Stadium, maar niets was minder waar. Bijna alle sterren stonden vanaf de aftrap op het veld, maar het was Swansea City dat voor rust de lakens uitdeelde.

De thuisploeg stond al binnen een half uur op 2-0. Eerst was het Matt Grimes die vanaf de elfmeterstip wist te scoren en een paar minuten later tekende Bersant Celina voor de tweede goal van de avond. City, dat dacht het wel op zestig procent te kunnen redden, wist ondanks goede mogelijkheden niet te scoren. Vooral een misser van dichtbij van David Silva zorgde voor hoongelach op de tribunes.

Na rust bracht Guardiola onder meer Raheem Sterling en Sergio Agüero in en dat was het zijn om de thuisploeg vol onder druk te zetten. Een fraaie goal met buitenkant voet van Bernardo Silva zorgde in de tweede helft voor de aansluitingstreffer en na een onhandige, maar zwaar bestrafte overtreding op Sterling benutte Agüero de strafschop: 2-2. 

Een verlenging leek ondanks legio kansen voor City een onvermijdelijk lot, totdat Agüero de thuisploeg in rouw dompelde: de Argentijn kopte in de 88e minuut, zij het in buitenspelpositie, raak en zorgt voor een knappe comeback, een teleurgesteld Swansea, een nog op drie fronten actief Manchester City en het besef dat de VAR ook in de Engelse beker nodig lijkt.

gerelateerd