Kluivert en Karsdorp zien vierde plaats uit zicht raken

16 maart 2019, 20:35

Claudio Ranieri heeft zijn eerste uitduel met AS Roma verloren. Met Rick Karsdorp en Justin Kluivert als basisspelers gingen de hoofdstedelingen met 2-1 ten onder tegen SPAL en daardoor lijkt de vierde en felbegeerde Champions League-plaats erg ver weg.

Afgelopen maandag werd er bij de terugkeer van Ranieri in Rome nog gewonnen. Ook toen begon Kluivert in de basis en vanwege de schorsing van Florenzi bestreek Karsdorp vandaag (zaterdag) de rechterflank. Tegen SPAL 1907 draaide het echter vanaf het begin niet voor de ploeg van Ranieri. De tegentreffer van Mohamed Fares was na een kwart duel een logisch gevolg.

Na rust kwam AS Roma na een benutte pingel van Diego Perotti terug, maar toen de thuisploeg zes minuten later ook vanaf de stip wist te scoren, keek de subtopper wederom tegen een achterstand aan. Deze werd niet meer rechtgebreid, ook niet nadat beide Nederlanders naar de kant werden gehaald.

De nederlaag kan desastreus zijn voor het seizoen van Roma, want morgen treffen AC Milan (derde) en Internazionale (vierde) elkaar in de Milanese derby. Een van beide ploegen loopt dan sowieso uit.