Ex-banneling Isco en kop-van-jut Bale laten Zidane juichen

16 maart 2019, 18:15   Bijgewerkt: 17 maart 2019, 10:09

Zinedine Zidane heeft Real Madrid bij zijn terugkeer aan een overwinning geholpen. De afgelopen maandag weer in de armen gesloten Fransman zag dat zijn ploeg kansen kreeg tegen Celta de Vigo, maar lang voor eigen publiek niet wist te scoren. De wijzigingen ten opzichte van de periode onder leiding van Santiago Solari gaven in Bernabéu de doorslag, want Isco en Gareth Bale zorgden voor de doelpunten tegen de degradatiekandidaat: 2-0.

Na tien maanden keerde de bij de Koninklijke uiterst succesvolle coach maandag voor een tweede termijn terug in Madrid. In mei vorig jaar nam hij na onder meer drie Champions League-titels op eigen initiatief afscheid, maar na zijn vertrek – en dat van Cristiano Ronaldo – is Real geen schim meer van zichzelf. In een week tijd verspeelde het in maart de kansen op de Spaanse beker, de competitiewinst en het voor de vierde maal op rij winnen van de Champions League. Het was voor de directie aanleiding om Solari zijn congé te geven en Zidane terug te halen.

Daar zal met name Isco erg blij mee zijn. De 26-jarige middenvelder leefde in onmin met Solari, zat zelden bij de selectie, maar mocht tegen Celta de Vigo weer opdraven van Zizou. Ook Keylor Navas en Marcelo begonnen onder de Fransman meteen in de basis. De Costa Ricaanse doelman onderscheidde zich in de openingsfase met een puike redding.

Gareth Bale, de laatste weken het mikpunt van spot in Madrid, testte daarna het houtwerk met een schot tegen de lat en leek voor rust al de eerste goal aan te tekenen, ware het niet dat hij werd teruggefloten en vooral blij mocht zijn vanwege het feit dat de Welshman geen rode kaart kreeg. De buitenspeler deelde namelijk een behoorlijke elleboogstoot uit.

Luka Modric scoorde in de 56e minuut dan eindelijk, maar op aanraden van de VAR werd ook zijn goal teruggedraaid. Raphaël Varane stond immers in buitenspelpositie voordat de Kroaat wist te scoren. Kort daarna was ook raak zonder dat de scheidsrechter hoefde in te grijpen. En het was nota bene de voormalig banneling Isco die de ban wist te breken. Hij trof een half uur voor tijd doel en zag Gareth Bale het duel even later beslissen.

Door de overwinning is het gat met koploper FC Barcelona voor even geslonken naar negen punten. Stadsgenoot Atlético Madrid heeft twee punten en een duel meer dan Real, dat onder Zidane weer mag hopen op betere tijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen