Stevens bij terugkeer onderuit met Schalke, hattrick Weghorst

16 maart 2019, 17:32

De terugkeer van Huub Stevens bij Schalke 04 is uitgelopen in een teleurstelling. Met de Nederlander langs de lijn werd er op eigen terrein verloren van RB Leipzig. Bij VfL Wolfsburg toonde Wout Weghorst zijn waarde, want de niet voor Oranje opgeroepen spits droeg met drie treffers en twee assists flink bij aan de royale driepunter tegen Fortuna Düsseldorf.

Schalke 04 – RB Leipzig: 0-1

Afgelopen donderdag baarde Schalke opzien door Huub Stevens als interim-coach aan te stellen. De Nederlander werd de opvolger van Domenico Tedesco, die na de blamage tegen Manchester City (7-0) in de Champions League en de slechte resultaten in de Bundesliga zijn biezen moest pakken.

Met Stevens in de dug-out moest het dolende Schalke in de eigen Veltins Arena punten pakken tegen RB Leipzig. De nummer veertien van de Duitse competitie begon aardig in eigen huis, maar Timo Werner zorgde na een kwartier spelen voor de openingstreffer namens de bezoekers.

De beschietingen van het dappere Schalke ten spijt, gevaarlijk werd de thuisploeg van Stevens niet echt. Zodoende moet de uitgeschakelde CL-deelnemer steeds meer naar onder kijken, terwijl Leipzig knap derde blijft in de Bundesliga.

VfL Wolfsburg – Fortuna Düsseldorf: 5-2

Een heldenrol voor Wout Weghorst zaterdag. De spits van VfL Wolfsburg was met drie treffers goud waard voor de thuisploeg. Tegen het de laatste maanden goed presterende Fortuna Düsseldorf nam de subtopper na rust razendsnel afstand.{image[333119][right-half][]}

Na een 1-1 stand scoorde Wolfsburg drie keer in vijf minuten. Twee daarvan kwamen op het conto van de door Ronald Koeman niet voor Oranje geselecteerde spits, die ook voor twee assists zorgde en nu op twaalf treffers in de Bundesliga staat. In de slotfase bekroonde hij zijn uitmuntende wedstrijd namelijk met zijn derde goal van de middag: 5-2.

Overige uitslagen:

FC Augsburg – Hannover 96: 3-1

VfB Stuttgart – Hoffenheim: 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen