Pieters geniet in Frankrijk en flirt met terugkeer FC Utrecht

16 maart 2019, 16:45

Erik Pieters heeft het goed naar zijn zin bij het Franse Amiens SC, dat hem voor een seizoen huurt van Stoke City. De verdediger vindt dat het 'super gaat' in de Ligue 1 en wil nog altijd zijn loopbaan afsluiten bij FC Utrecht. "Genieten is het allerbelangrijkste."

Dat stelt hij in gesprek met VTBL. Na bijna 200 wedstrijden voor Stoke bleek hij niet meer nodig in Engeland. Pieters erkent dat het even wennen was in de Franse competitie. "Maar na een week of twee had ik mijn draai al gevonden en ben ik weer lekker aan het voetballen."

Zaterdag baarde Pieters opzien door voor de winnende treffer te zorgen in de degradatiekraker tegen Nimes. Het gat met de rode streep is zodoende zeven punten. "Het is altijd lekker om te scoren, maar zeker om het team aan de overwinning te helpen."

Na de degradatie met Stoke volgde er een harde Engelse boodschap voor Pieters. Hij mocht uitkijken naar een andere club. "Er komen altijd tegenslagen op je pad. Daar loop ik nooit voor weg, maar uiteindelijk kies je voor jezelf. Het maakt niet uit waar je speelt, je werkt altijd voor jezelf en je eigen toekomst."

Nu de dertigjarige Pieters langzaam de herfst van zijn loopbaan nadert, denkt hij na over de toekomst. Over zijn laatste voetbaljaren is hij duidelijk. "Ik wil afsluiten bij FC Utrecht. Op wat voor manier dat dan ook mag zijn. Ik ben die club zo dankbaar. Zij hebben mij ooit als jochie de kans gegeven om profvoetballer te worden, dat vergeet ik niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen