Door Europa League raakt Van Buren weer wat meer in de picture

Door Europa League raakt Van Buren weer wat meer in de picture

16 maart 2019 – Mick van Buren beleeft prachtige dagen als speler van Slavia Praag. Met een doelpunt had hij een aandeel in de Europese uitschakeling van Sevilla en nu wacht Chelsea in de kwartfinale van de Europa League. "Chelsea is misschien een nog betere tegenstander, maar tegen Sevilla had ook helemaal niemand iets van ons verwacht", is de Nederlander eerlijk."Wij weten hoe we moeten spelen tegen dit soort teams. We gaan het ook Chelsea moeilijk proberen te maken. Het lijkt me geweldig om op Stamford Bridge te spelen", vertelt de oud-speler van Excelsior aan De Telegraaf. "Mijn familie en vrienden hebben direct kaartjes besteld voor Londen en zijn erbij."

De 26-jarige rechtsbuiten verruilde in 2013 Excelsior voor het Deense Esbjerg en raakte sindsdien uit de picture. "Ik voetbal al zes jaar in het buitenland, eerst speelde ik in Denemarken bij Esbjerg, en de Deense en Tsjechische competitie worden niet echt gevolgd in Nederland. Op deze manier word ik ook weer wat bekender in Nederland. Ik had afgelopen weekend ook in de Tsjechische competitie gescoord, maar dan hoor je niks en nu heb ik heel veel reacties gekregen."

Waar Van Buren in Europa actief blijft, is het Europese avontuur voor landgenoot Quincy Promes voorbij. "In de rust van de verlenging kwam hij even bij me langs en zei: 'hé, rustig aan, jij'. Ik had natuurlijk net de 3-3 gemaakt. En toen zei ik: 'jij ook rustig aan met je assist'."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019