Bij nieuw vuurwerkincident hangt PSV leeg uitvak boven het hoofd

16 maart 2019, 11:20   Bijgewerkt: 16 maart 2019, 11:26

PSV hangt een uitwedstrijd zonder eigen supporters boven het hoofd. Daarmee dreigt de KNVB als opnieuw vuurwerk wordt afgestoken in het bezoekersvak. Voor deze overtreding in de uitwedstrijden tegen sc Heerenveen en De Graafschap is PSV nu bestraft met een boete van 10.000 euro.

"Iedereen begrijpt dat we voor dit geld een betere bestemming hadden kunnen vinden", zegt PSV-directeur Toon Gerbrands op het clubkanaal van de landskampioen. "Het dossier PSV in Zeist vult zich na een tijd zonder incidenten in rap tempo en dat kan verstrekkende gevolgen hebben. We naderen het moment waarop we voor straf geen supporters mee mogen nemen. En dat zou echt sneu zijn, want de spelers roemen niet voor niets ook vaak de steun die ze buiten Eindhoven ontvangen."

De KNVB treedt steeds vaker en harder op tegen vuurwerk in stadions. "Het is gezamenlijk beleid. Er hebben in het verleden vreselijke incidenten plaatsgevonden. Mensen hebben blijvende schade opgelopen. Het is geen kwestie van roomser dan de paus willen zijn, het is pure noodzaak", legt Gerbrands uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen