Schwaab brengt nuance aan in geslonken voorsprong van PSV

16 maart 2019, 10:45

Daniel Schwaab nuanceert de geslonken voorsprong van PSV op Ajax. De Duitser wijst naar de favorietenrol die de Amsterdammers vanaf het begin vervullen. "Kijk nog eens in die Voetbal International van afgelopen zomer. Wie stopt Ajax, was het toch?", illustreert Scwhaab.

"Wat ik er maar mee wil zeggen, is dat we er gewoon goed voorstaan", vervolgt de PSV-verdediger in het Eindhovens Dagblad. "We staan na vijfentwintig wedstrijden nog altijd twee punten voor op Ajax en gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dat zo blijft. Niemand praat ons in de put. Vorig jaar hoorde ik ook kritiek op ons rond deze periode, maar ik heb alleen maar feestende mensen gezien toen we in april in Eindhoven op het Stadhuisplein stonden."

Gele kaarten

Schwaab zelf is al het hele seizoen een degelijke, betrouwbare factor in het elftal van PSV. De reeks van bijna vijftig Eredivisie-wedstrijden zonder gele kaart onderstreept dat. "Het is niet zo dat ik dat bijhoud of er nadrukkelijk naar streef. Soms kan het voorkomen dat je een overtreding moet maken om een gevaarlijke situatie te voorkomen of iemand van scoren af te houden. Dan kun je geel krijgen en dat hoort bij voetbal. Dat ik weinig kaarten krijg? Misschien is het inderdaad een kwestie van ervaring en de goede positie kiezen. Verdedigen doe je net als aanvallen ook met zijn allen. Als het voorin niet goed staat of iemand steken laat vallen, komt de druk er soms vol op te staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen