Van Geel blijft technisch directeur van Feyenoord

16 maart 2019, 09:05

Hoewel Het Legioen klaar is met Martin van Geel, blijft de technisch directeur van Feyenoord op zijn positie. Ook volgend seizoen is hij verantwoordelijk voor het technische beleid. "Ik ben 24 jaar technisch directeur en ik zie de uitdaging nog steeds, vooral voor Feyenoord", aldus Van Geel.

Van Geel trok Feyenoord sinds zijn aanstelling uit een diep financieel én sportief dal. Nu roept hij op tot realiteit, want de financiële middelen blijven tot aan de komst van een nieuw stadion hetzelfde. Investeren in de selectie is dan ook onmogelijk.

"Iedereen moet beseffen waar Feyenoord precies staat. Waar komt de club vandaan en wat is er nu werkelijk mogelijk?", zegt Van Geel in De Telegraaf. "Het salarisbudget is per seizoen één miljoen euro omhoog gegaan, maar blijft nu twee jaar hangen op 18 miljoen. Het is dit jaar opnieuw bevroren. Tegelijkertijd stijgen de totale lasten van de club. Dus het wordt alleen maar uitdagender."

Dat het huidige seizoen teleurstellend verloopt, onderstreept Van Geel. "We spelen zeer wisselvallig, thuis goed, uit niet. Ik zoek geen excuses, maar vind het jammer dat we door allerlei blessures nooit met de ideale elf hebben gespeeld. Kritiek op deze club mag, daar kunnen we goed tegen, maar het moet wel binnen proporties blijven", aldus de td.

Intern voelt Van Geel zich volledig gesteund. "De werkomstandigheden moet je aanvoelen. Ik snap dat voor de buitenwereld het scorebord leidend is. Maar bij Feyenoord is het echt teamwork. Ik heb bij bijna al mijn vorige clubs wel steun gevoeld, maar bij Feyenoord is de steun enorm."

Lees ook: Van Geel bedenkt plan en wil Jong-teams uit Eerste Divisie

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen