Ibrahimovic: "Dit is het Ajax dat we allemaal willen zien"

Ibrahimovic: "Dit is het Ajax dat we allemaal willen zien"

16 maart 2019 – De prestaties van Ajax stemmen ook Zlatan Ibrahimovic tevreden. De Zweed geeft de Amsterdammers kansen tegen Juventus, een andere voormalige club van hem. Het maakt Ibrahimovic dan ook niet uit wie van de twee de halve finale bereikt. "Ik beschouw Ajax en Juventus allebei als mijn club", zegt de huidige spits van LA Galaxy tegen Voetbal International."Ajax heeft het fantastisch gedaan in de achtste finales tegen Real Madrid", aldus Ibrahimovic in gesprek met VI. "Ik ben echt heel blij voor de iedereen binnen de club en voor de fans. Dit is het Ajax dat we allemaal willen zien: een ploeg die speelt met lef en kwaliteit, met veel jongens uit de eigen opleiding."

Ajax treft in Juventus opnieuw een tegenstander van formaat. De Oude Dame stond in 2017 en 2015 nog in de finale, die het beide keren verloor. "Ajax moet zich niet bezighouden met de status van Juventus", vindt Ibrahimovic. "Dat hebben ze tegen Real Madrid ook niet gedaan en je ziet wat het resultaat is. Vooraf geloofde niemand in de kansen van Ajax tegen Real. Maar door te geloven in eigen kracht en het vertrouwde spel te spelen, ongeacht de tegenstander, hebben ze een topprestatie geleverd."

Ibrahimovic verruillde in 2004 Ajax voor Juventus, dat zestien miljoen euro voor hem betaalde. In 2006 vertrok Ibracadabra naar Internazionale en speelde hij later ook voor FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United. Voor Ajax maakte de Scandinaviër in 110 wedstrijden 48 treffers, voor Juventus kwam hij 92 keer in actie en was het 26 keer raak.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019