Keizer zet met teruggekeerde Dost zegereeks voort

Keizer zet met teruggekeerde Dost zegereeks voort

15 maart 2019 – Marcel Keizer is bezig een goede serie neer te zetten met Sporting Portugal. De Nederlandse oefenmeester zegevierde vrijdagavond tegen Santa Clara (1-0) voor de derde keer op rij en staat in ieder geval voorlopig derde, met vijf punten achterstand op koplopers Benfica en FC Porto.Keizer had in de thuiswedstrijd weer de beschikking over Bas Dost. De spits liet het duel van vorige week met Boavista nog schieten vanwege een lichte knieblessure. Dost keerde direct terug in de basis, maar stapte zonder doelpunt van het veld. Dat zal hem amper zorgen baren, want door een doelpunt van Raphina pakte Sporting de volle buit.

Raphina was het eindstation van een aanval waar Bruno Fernandes de diepte werd ingestuurd. Hij behield in de zestien van Santa Clara het overzicht en legde af op zijn vrijstaande ploeggenoot. Het enige doelpunt levert Sporting (voor even) de derde plaats op, want het is door de zege Sporting Braga voorbij.

Braga komt zaterdag in actie tegen Vitoria Setubal, FC Porto speelt diezelfde dag thuis tegen Maritimo Funchal. Benfica treedt zondag aan in de uitwedstrijd tegen Moreirense.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019