Gisteren gemist: nieuw WK voor clubs, Fortuna klopt FC Emmen

Gisteren gemist: nieuw WK voor clubs, Fortuna klopt FC Emmen

16 maart 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 15 maart.WK voor clubteams wordt in 2021 uitgebreid naar 24 deelnemers
De FIFA lanceert een nieuw, uitgebreider WK voor clubteams. Dit is vrijdag besloten op de vergadering van de FIFA Council, het hoogste bestuursorgaan met afgevaardigen van de zes aangesloten confederaties. Het format bestaat uit 24 deelnemers en kent in 2021 zijn vuurdoop als proefversie, zo kondigde FIFA-voorzitter Gianni Infantino vrijdag aan na de bijeenkomst in Miami.

Besluit over groter WK 2022 in juni, VAR op WK vrouwen
De FIFA hoopt in juni uitbreiding van WK 2022 aan te kondigen. Intern is er voldoende steun voor een deelnemersveld van 48 landen, maar kan Qatar het toernooi in die vorm niet alleen organiseren. De wereldvoetbalbond zal één of meerdere landen moeten vinden als mede-organisator van het wereldkampioenschap. Vanwege spanningen tussen Qatar en omliggende landen is dat niet eenvoudig.

Effectief Fortuna Sittard neemt afstand van gevarenzone
Een effectief Fortuna Sittard heeft afstand genomen van de degradatiezone. Tegen FC Emmen, dat qua spel zeker niet onderdeed van de Limburgers, boekte Fortuna vrijdagavond een 3-1 zege en staat het vier punten boven de gevarenzone. Voor Emmen blijven de degradatiezorgen onverminderd groot.

FC Twente haalt uit tegen Volendam, zeperd Den Bosch
FC Twente is weer een stapje dichterbij het kampioenschap in de Eerste Divisie gekomen. In Enschede had de koploper weinig moeite met een zeer zwak FC Volendam: 5-0. Sparta Rotterdam was de enige ploeg die in het spoor bleef van Twente, omdat Go Ahead Eagles gelijkspeelde en FC Den Bosch een gigantisch pak op de broek kreeg van NEC.

Keizer boekt met teruggekeerde Dost derde zege op rij
Marcel Keizer is bezig een goede serie neer te zetten met Sporting Portugal. De Nederlandse oefenmeester zegevierde vrijdagavond tegen Santa Clara (1-0) voor de derde keer op rij en staat in ieder geval voorlopig derde, met vijf punten achterstand op koplopers Benfica en FC Porto.

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 25 maart 2019

  2. zondag 24 maart 2019