Jansen waarschuwt FC Emmen: "Verdedigden als kleine kinderen"

Jansen waarschuwt FC Emmen: "Verdedigden als kleine kinderen"

15 maart 2019 – FC Emmen moet gauw beter verdedigen, wil het zich handhaven in de Eredivisie. Die conclusie trok captain Anco Jansen (op archiefbeeld) na de zeperd van vrijdagavond tegen Fortuna Sittard (3-1). Emmen legde een behoorlijk veldspel op de mat, maar kreeg de doelpunten veel te makkelijk om de oren en blijft het zestiende staan."In de eerste minuten valt de bal gelijk binnen. Bij die corner is het slecht verdedigd bij de tweede paal", zegt Jansen tegen FOX Sports. "In de eerste helft zijn we niet minder. We krijgen twee kansen, maar daar doen we niets mee. Zij zijn dodelijk effectief."

Volgens Jansen heeft Emmen het ook vooral aan zichzelf te danken. "Fortuna speelde niet beter dan wij, maar wij verdedigden als kleine kinderen. De jongens bij de tweede paal moeten het duel aangaan, maar kijken alleen maar naar de bal en zijn alles kwijt. Hetzelfde gebeurt als vorige week."

Dat leverde een kwade Dick Lukkien op in de rust. "Dat lijkt me logisch", aldus de aanvoerder. "Nu breekt een interlandweekend aan en moeten we verder. We moeten beseffen dat als we zo bezig blijven, we niet ver gaan komen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019

  3. dinsdag 17 september 2019