Effectief Fortuna Sittard neemt afstand van gevarenzone

Effectief Fortuna Sittard neemt afstand van gevarenzone

15 maart 2019 – Een effectief Fortuna Sittard heeft afstand genomen van de degradatiezone. Tegen FC Emmen, dat qua spel zeker niet onderdeed van de Limburgers, boekte Fortuna vrijdagavond een 3-1 zege en staat het vier punten boven de gevarenzone. Voor Emmen blijven de degradatiezorgen onverminderd groot.Fortuna leek na de vorige nederlagen niet nogmaals het schip in te willen gaan, en begon flitsend aan de wedstrijd. Al na twee minuten lag de bal achter FC Emmen-doelman Kjell Scherpen. Uit een corner wist Caner Cavlan eerst nog, met hulp van de lat, een kopbal op de doellijn te keren. In de herkansing schoot Calvin Mac-Intosh via Andrej Lukic raak en had Cavlan nu wel het nakijken.

Emmen leek echter niet geschrokken van deze vroege achterstand en begon haar gebruikelijke spel te spelen; de ploeg van Dick Lukkien zette hoog druk en speelde verzorgd voetbal. Dit leverde de uitploeg veel balbezit op, maar Emmen had last van een gebruikelijk euvel: er konden weinig goede kansen gecreëerd worden. De enige grote kans voor de Emmenaren in het begin van de wedstrijd was voor Michael de Leeuw, maar hij zag zijn kopkans gered worden door een uiterste krachtsinspanning van Alexei Koselev.

Waar het alleen een kwestie van tijd leek tot de 1-1 voor FC Emmen zou vallen, viel het doelpunt aan de andere kant. Weer bleken Emmen kwetsbaar bij een standaardsituatie. Een vrije trap vanaf eigen helft werd door Andrija Novakovich goed verlengd, waarna Lisandro Semedo uit de rug wegliep en goed afrondde.

Emmen raakte even van slag, maar herstelde zich goed. Het spelbeeld werd weer gelijk aan het spelbeeld van voor de 2-0. Emmen was dominant, maar toonde weinig neiging tot het creëren van kansen. Maar waar Dick Lukkien hoopte zijn spelers met een 2-0 achterstand te kunnen aansporen tot het beter uitspelen van kansen, kregen de gasten de 3-0 om de oren. Uit een afgeslagen corner kon Jorrit Smeets de bal oppikken bij een medespeler, de achterlijn halen, en daarna een goede voorzet afleveren op Novakovich, die goed binnenkopte.

Het vertrouwen bij Emmen verdween en kwam Fortuna geen moment meer in de problemen. De gastheren solliciteerden naar de 0-4. Met een wonderschoon schot van Mark Diemers viel de vierde treffer, maar na ingrijpen van de VAR werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Diezelfde VAR greep in bij een overtreding van Glenn Bijl, die een rode kaart kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Novakovich. In eerste instantie kreeg hij een gele kaart. Met tien man maakte Emmen nog wel de eretreffer, maar was het doelpunt van Reuven Nijmeijer enkel voor de statistieken.

Opstellingen en beoordelingen

Fortuna Sittard: Alexei Ko?elev 6,5; Calvin Mac-Intosh 6,5, Branislav Ni?aj 6,5, Kai Heerings 5,5, Michael Pinto 6; José Rodríguez 6, Mark Diemers 7,5 (85. Lars Hutten -), Jorrit Smeets 7 (57. Andrija Balic); Lisandro Semedo 6,5 (83. Amadou Ciss -), Andrija Novakovich 7, Lazaros Lamprou 6.

FC Emmen: Kjell Scherpen 6; Glenn Bijl 5, Keziah Veendorp 5 (46. Jafar Arias 5), Andrej Luki? 4,5 (46. Nick Kuipers 6), Nick Bakker 6, Caner Cavlan 5; Hilal Ben Moussa 5, Michael de Leeuw 6, Michael Chacón 6; Sven Braken 4,5 (73. Reuven Niemeijer -), Anco Jansen 6.

Man of the Match: Mark Diemers

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019

  3. dinsdag 17 september 2019