Eredivisie Vrouwen: FC Twente en PSV passeren koploper Ajax

Eredivisie Vrouwen: FC Twente en PSV passeren koploper Ajax

15 maart 2019 – FC Twente en PSV zijn koploper Ajax gepasseerd in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen. Terwijl Ajax vrijaf was, boekten Twente en PSV beide een zege en hebben de drie titelkandidaten nu allemaal twee wedstrijden achter de rug. Door de zege van Twente op PEC Zwolle (1-5) staan de Tukkers bovenaan, gevolgd door PSV en Ajax.PEC Zwolle - FC Twente 1-5
Twente kende een eenvoudige avond op bezoek bij PEC Zwolle. Joëlle Smits en twee keer Renate Jansen hielpen de gasten aan een 0-3 voorsprong. PEC deed op slag van rust iets terug via Maxime Bennink. Maar al binnen het uur maakte Twente duidelijk dat een Zwolse comeback er niet in zat. Bente Jansen besliste het duel als maker van de 1-4. Het slotakkoord was voor Smits.

PSV - ADO Den Haag 5-0
Ook PSV haalde vrijdagavond uit. In eigen huis maakten de Eindhovense vrouwen er vijf, waarbij de treffer van Katja Snoeijs in de recordboeken belandde. De 2-0 van Snoeijs betekende haar achttiende van het seizoen en is zij daarmee de meest scorende speelster voor PSV Vrouwen in een seizoen. De andere doelpunten kwamen op naam van Aline Zeler, Marui van de Wetering, Naomi Pattiwael en Kayleigh van Dooren.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019