Oudgediende Quagliarella (36) terug bij nationale ploeg Italië

Oudgediende Quagliarella (36) terug bij nationale ploeg Italië

15 maart 2019 – Fabio Quagliarella maakt op 36-jarige leeftijd zijn comeback in de nationale ploeg van Italië. De oudgediende behoorde in het najaar van 2015 voor het laatst tot de selectie, maar maakt met zijn scoringsdrift in het huidige seizoen veel indruk. Zoveel dat de spits van Sampdoria bijvoorbeeld de voorkeur krijgt boven Mario Balotelli.Quagliarella scoort aan een lopende band voor Sampdoria. In 26 competitiewedstrijden was het maar liefst 20 keer raak voor de 26-voudig international van Italië. Dat overtuigde bondscoach Roberto Mancini, die bijvoorbeeld Balotelli (Olympique Marseille) en Andrea Belotti (Torino) thuis laat.

Opvallende namen zijn ook die van Leonardo Pavoletti (Sassuolo) en Moise Kean (Juventus). De 23-jarige Pavoletti, spits van Cagliari, zat al wel eerder bij de selectie, maar wacht nog op zijn debuut. Zijn negentienjarige collega-spits Kean debuteerde in de laatste interlandperiode in de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Voor Italië staan de komende week twee EK-kwalificatiewedstrijden op het programma. De Nerazzurri spelen thuiswedstrijden tegen Finland (23 maart) en Liechtenstein (26 maart).

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019