Besluit over groter WK 2022 in juni, VAR op WK vrouwen

Besluit over groter WK 2022 in juni, VAR op WK vrouwen

15 maart 2019 – De FIFA hoopt in juni uitbreiding van WK 2022 aan te kondigen. Intern is er voldoende steun voor een deelnemersveld van 48 landen, maar kan Qatar het toernooi in die vorm niet alleen organiseren. De wereldvoetbalbond zal één of meerdere landen moeten vinden als mede-organisator van het wereldkampioenschap. Vanwege spanningen tussen Qatar en omliggende landen is dat niet eenvoudig.In Miami besprak de FIFA Council, het hoogste bestuursorgaan met afgevaardigen van de zes aangesloten confederaties, uitbreiding van het WK in Qatar. Bekend is dat preses Gianni Infantino groot voorstander is van 48 deelnemers. "We kwamen tot de conclusie dat het haalbaar is om van 32 naar 48 landen te gaan, mits wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden", zei de Zwitser vrijdag op de persconferentie. "Negentig procent is voor uitbreiding, maar we moeten een aantal zaken zorgvuldig analyseren."

Op het FIFA-congres van 6 juni in Parijs volgt de definitieve beslissing. Mogelijke mede-organisatoren zijn Bahrein, Koeweit, Saoedi-Arabië, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Echter onderhouden Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein een diplomatieke blokkade met Qatar. Mochten de plannen slagen, dan kent het WK maar liefst 80 duels in slechts 28 dagen.

VAR op WK voor vrouwen
De FIFA kon wel aankondigen dat de VAR zijn intrede doet op het aanstaande wereldkampioenschap voor vrouwen in Frankrijk.

Lees ook: WK voor clubteams wordt in 2021 uitgebreid naar 24 deelnemers

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019