Groenendijk aan denken gezet na brandalarm bij ADO Den Haag

Groenendijk aan denken gezet na brandalarm bij ADO Den Haag

15 maart 2019 – ADO Den Haag werd in de nabespreking van de wedstrijd tegen sc Heerenveen gestoord door een brandalarm. "Dat zette mij dat aan het denken", zegt trainer Alfons Groenendijk. "Alarmfase 1? Nou ja, het was een typerend moment."Dat ADO slechts drie punten boven de streep staat, is reden voor zorgen in de Hofstad. "We spelen helemaal niet zo veel minder als vorig seizoen, alleen zat het toen iets meer mee", citeert Omroep West Groenendijk op het persmoment van vrijdag. "Vorig seizoen schoot Bjørn Johnsen wel eens op doel en dan ging de bal via twee benen van de tegenstander binnen. Nu gaat zo'n bal op de paal of lat. Je kan een panieksituatie creëren, maar daar houd ik nooit zo van. Je moet de rust bewaren."

Groenendijk kent de verwachtingen, maar zit zelf ook in een dubio. "Wij weten dat er iets van ons verwacht wordt, ook van het voetbal dat we brengen. We kunnen zeggen dat we een wedstrijd zoals tegen Zwolle spelen (1-0 winst, red.). We gaan staan, we creëren niets, iedereen heeft een verschrikkelijke avond, maar we winnen wel. Of je kunt zeggen: we gaan volle bak vooruit, we creëren 21 doelpogingen en we stappen met een 2-3 nederlaag van het veld. Dat zijn de dingen waar ik mee zit."

ADO, dat zondag uit tegen FC Groningen speelt, zit nu in een fase waarin de punten heilig zijn. "Ik wil aan de ene kant de mensen wat bieden en vermaken, maar aan de andere kant hebben we ook de punten nodig zodat we misschien wel weer in de overlevingsmodus komen. Het moet, dan maar niet mooi, jammer, maar het moet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019