Ziyech: "Dit wordt twee keer de wedstrijd van ons leven"

Ziyech: "Dit wordt twee keer de wedstrijd van ons leven"

15 maart 2019 – Hakim Ziyech kijkt enorm uit naar de dubbele ontmoeting met Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Sommige Ajacieden hadden de club uit Turijn liever niet getroffen, maar de Marokkaan is blij met het affiche. "Ik hoop altijd op een mooie club, dus met Juventus ben ik zeer tevreden", vertelt hij via de clubkanalen."Het is een heel grote club met veel historie, dat is alleen maar leuk. Het wordt heel lastig natuurlijk, maar als wij hetzelfde kunnen brengen als we altijd doen op Champions League-avonden, maken we zeker kans", denkt Ziyech. Juventus is volgens de middenvelder annex middenvelder dodelijk in de counter. "Daar loeren ze echt op. Juventus is meer dan Cristiano Ronaldo, het is echt een collectief. Maar hij is natuurlijk wel het puntje op de i binnen zijn team."

Het wordt voor Ziyech niet de eerste keer dat hij Ronaldo tegenkomt op het voetbalveld. Eerder speelde hij met Marokko op het WK tegen het Portugal van de Juventus-ster. "Voor de wedstrijd begint, denk je wel even: daar loopt de grote Ronaldo. Maar als er eenmaal is afgetrapt, verdwijnt dat gevoel meteen. Dan is het gewoon focus op je eigen wedstrijd. Portugal won met 1-0, kopbal Ronaldo. Hij is wel echt een killer natuurlijk: 1 kans, 1 goal. Dat liet hij toen ook weer zien."

Ziyech zegt dat Ajax spelers heeft die elkaar goed aanvullen. "Neem bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Real Madrid. Voetballend deden we het goed, maar ook qua mentaliteit waren we gewoon heel sterk. Die combinatie is onze kracht. We zijn Europees meteen goed begonnen dit seizoen en we groeien nog steeds", vervolgt Ziyech, die heel veel zin heeft in de wedstrijden in Amsterdam en Turijn. "Dit wordt gewoon weer twee keer de wedstrijd van ons leven."

Lees ook:
- Ajax wordt gekoppeld aan Juventus en wacht weer hels karwei
- Ten Hag over Juventus: "Het is niet alleen Ronaldo"
- Frenkie de Jong: "Juventus zal niet ontevreden zijn met ons"
- Nedved over Ajax-loting: "We moeten echt oppassen"
Van der Sar had liever Manchester United getroffen dan Juventus

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019

  3. dinsdag 17 september 2019