Van Bommel pareert kritiek op spel PSV: "Je moet winnen"

Van Bommel pareert kritiek op spel PSV: "Je moet winnen"

15 maart 2019 – Het PSV van de tweede seizoenshelft maakt minder indruk dan het PSV van voor de winterstop. De Eindhovenaren overtuigen minder dan voorheen, is ook Mark van Bommel opgevallen. Tegen NAC Breda was het spel van PSV afgelopen weekend niet om over naar huis te schrijven, maar de ploeg van Van Bommel won wel met 2-0.De PSV-trainer is het niet helemaal eens met de kritiek op zijn ploeg. "Mensen verwachten veel van ons", stelt hij via de clubkanalen in aanloop naar de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Van Bommel vindt dat PSV voor de winterstop de lat voor zichzelf heel hoog heeft gelegd. "Met uitslagen als 5-0, 6-1 en 4-0. Dan wordt een wedstrijd tegen de nummer 18 die je met 2-0 wint ineens saai of slecht. Ik snap dat niet. Je moet winnen. En natuurlijk kan het altijd beter."

Van Bommel meent dat zijn ploeg niet uit vorm is, maar dat de technische uitvoering op dit moment niet goed is. "Technische uitvoering is de manier van aannemen, inspelen, de goede kant opdraaien dat soort dingen. Het mooie is dat je dat heel snel kunt verbeteren. Dat is heel anders dan uit vorm zijn. En ik vind absoluut niet dat mijn spelers dat zijn."

Unnerstall
Lars Unnerstall, die op huurbasis speelt voor VVV-Venlo, zei donderdag dat hij erop rekent dat hij volgend seizoen basisspeler is bij PSV. "Dat is een mooie ambitie", zegt Van Bommel daarover. "Ik vind het een goede keeper. Ik kan niet precies inschatten hoe hoog zijn niveau is, maar PSV koopt zo'n jongen niet voor niets. Ik vind het mooi dat hij overtuigd is. Daar hou ik wel van." 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 25 maart 2019

  2. zondag 24 maart 2019