Olde Riekerink ziet verschillende redenen voor vele tegengoals

Olde Riekerink ziet verschillende redenen voor vele tegengoals

15 maart 2019 – Met tien punten uit de laatste vier wedstrijden is sc Heerenveen bezig aan een goede reeks. Jan Olde Riekerink ziet echter genoeg ruimte voor verbetering, want de Friezen incasseerden ook vier keer op rij twee tegendoelpunten. Het is Heerenveen dit seizoen zelfs nog maar één keer gelukt om de nul te houden."We leggen veel nadruk op wat we iedere keer niet goed doen of niet goed genoeg doen om voorkomen dat we doelpunten tegen krijgen. Dat is ook na de laatste wedstrijd weer een item geweest", doelt Olde Riekerink in gesprek met Omrop Fryslân op de 2-3 zege tegen ADO Den Haag.

"Vanaf het begin van het seizoen zijn het telkens andere oorzaken geweest. Soms is het de communicatie tussen de centrale verdedigers, dan weer de rugdekking van de backs of een individuele fout. Het is heel divers", aldus de trainer. Heerenveen, dat na de achtste plaats is gestegen, heeft dit seizoen al 56 doelpunten tegen gekregen.

De enige keer dit seizoen dat Heerenveen de nul hield, was op bezoek bij De Graafschap (0-5). Dat is zaterdag ook de tegenstander van de Friese club.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019