Feyenoord met herstelde Vermeer en Vilhena tegen Willem II

Feyenoord met herstelde Vermeer en Vilhena tegen Willem II

15 maart 2019 – Giovanni van Bronckhorst heeft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Willem II goed nieuws uit de ziekenboeg gekregen. Zowel Kenneth Vermeer als Tonny Vilhena is weer fit en kan meespelen tegen de nummer elf van de Eredivisie. Afgelopen weekend tegen Vitesse (1-1) ontbrak het tweetal nog.Het tweetal behoorde ook tot de voorselectie van het Nederlands elftal, maar niet beide spelers zijn opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Duitsland. Vermeer is niet opgenomen in de definitieve selectie, Vilhena wel. "Ik denk dat zijn blessure wel een rol heeft gespeeld. Maar Kenneth is altijd positief, heeft het vandaag goed opgepakt in de training. Hij speelt morgen gewoon", citeert RTV Rijnmond de Feyenoord-trainer.

Steven Berghuis is een andere Feyenoorder die zich binnenkort mag melden bij Oranje. Hij werd de voorbije maanden niet opgeroepen. "Ik wist dat hij door de bondscoach werd gevolgd, dat hij in zijn hoofd zat. Ik ben blij voor Steven, positief dat hij er weer bij is", besluit de trainer.

Door de terugkeer van Vermeer neemt Joris Delle tegen Willem II weer plaats op de bank. Wat de gevolgen van de rentree van Vilhena zijn, is nog onbekend. Tegen Vitesse werd de Oranje-international nog vervangen door Orkun Kökcü, die een verdienstelijke wedstrijd speelde.

Boete
Er is ook minder goed nieuws uit Rotterdam, wat niks met de sportieve prestaties te maken heeft. Feyenoord heeft (weer) een sanctie gekregen voor het herhaaldelijk afsteken van vuurwerk op de tribunes in de Klassieker tegen Ajax. Ditmaal bedraagt de boete 25.000 euro. Eerder werd bekend dat Feyenoord op 4 april tegen sc Heerenveen Vak S leeg moet houden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019