Terugkeer Serero kost Büttner mogelijk zijn basisplek bij Vitesse

Terugkeer Serero kost Büttner mogelijk zijn basisplek bij Vitesse

15 maart 2019 – Leonid Slutsky kan zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo weer een beroep doen op Thulani Serero. De Zuid-Afrikaanse middenvelder is hersteld van een liesblessure en zal in Almelo in de basis beginnen. Zijn rentree gaat mogelijk ten koste van Alexander Büttner, meldt De Gelderlander.

Dat Serero zal beginnen tegen Heracles, wil Slutsky wel kwijt. "Thulani is enorm belangrijk voor Vitesse. Hij zorgt voor controle op het middenveld en zet de aanvallen op", aldus de Rus, die de ongeslagen reeks van vier wedstrijden niet als reden ziet om zijn opstelling niet te wijzigen. "Ik vind dat een team altijd op plekken kan veranderen. Dat zal tegen Heracles met de terugkeer van Thulani ook gebeuren."

Op de training heeft Slutsky geëxperimenteerd. "Ik weet wat Büttner kan. Ik wilde Foor op de flanken testen. Maar ik doe verder geen uitlatingen over de opstelling", vervolgt de trainer, die binnenkort waarschijnlijk weer kan beschikken over Tim Matavz, die eind september zijn been brak. Charly Musonda heeft nog altijd last van zijn knie en zal waarschijnlijk dit seizoen niet in actie komen voor Vitesse.

Lees ook: Wormuth richt zich tot spelers: "Eerst de club, daarna interlands"

gerelateerd