Stevens tot einde seizoen bij Schalke, nieuwe trainer voor Promes

Stevens tot einde seizoen bij Schalke, nieuwe trainer voor Promes

15 maart 2019 – Huub Stevens maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Schalke 04. Eerder werd al bekend dat de 65-jarige Nederlandse coach de ontslagen Domenico Tedesco tijdelijk zou opvolgen. In Zuid-Spanje is er ook trainersnieuws: daags na de uitschakeling in de Europa League heeft Sevilla hoofdtrainer Pablo Machín ontslagen.Stevens krijgt de taak om Schalke 04 voor de Bundesliga te behouden. De club uit Gelsenkirchen eindigde vorig seizoen nog als tweede in de Duitse competitie, maar is in de huidige jaargang terug te vinden op de veertiende plaats. Het gat met nummer zestien VfB Stuttgart bedraagt slechts vier punten. De club die als zestiende eindigt in de Bundesliga, stroomt de play-offs in.

Voor Quincy Promes gaat ook het nodige veranderen. Hij werd donderdagavond met Sevilla ontslagen in de Europa League door Slavia Praag (4-3 na verlenging). Het falen van de Europese missie was voor de clubleiding van de Zuid-Spaanse club de druppel om afscheid te nemen van Machín.

De Spanjaard was nog zo goed begonnen aan zijn periode als trainer van Sevilla. Eind november bezette de club van Promes zelfs nog even de eerste plaats, maar de laatste maanden heeft het een vrije val gemaakt op de ranglijst. Inmiddels is Sevilla terug te vinden op plek zes en zal de club alles in het werk moeten stellen om zich te plaatsen voor Europees voetbal.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019

  3. dinsdag 17 september 2019