Ten Hag over Juventus: "Het is niet alleen Ronaldo"

Ten Hag over Juventus: "Het is niet alleen Ronaldo"

15 maart 2019 – Erik ten Hag spreekt van een 'fantastisch affiche' tegen Juventus. De Ajax-trainer heeft enorm veel zin in het tweeluik met de Italiaanse grootmacht, maar toont zich tegelijkertijd ook realistisch. "Er zijn altijd mogelijkheden in het voetbal, maar het is duidelijk dat Juventus de favoriet is", aldus de coach.



Ten Hag denkt dat er kansen liggen tegen Juventus als Ajax de wedstrijden onbevangen ingaat. De Italianen hebben een ervaren ploeg die verschillende speelstijlen kan aannemen, stelt de trainer. "Het is niet alleen Ronaldo, maar een ploeg met spelers die veel titels hebben gewonnen. Chiellini, Bonucci, Mandzukic… ga zo maar door. En Matuidi niet te vergeten", aldus Ten Hag in gesprek met Ajax TV.

Juventus staat fier aan kop in de Serie A en kan dus alle pijlen richten op de Champions League. "Ronaldo is gehaald om Juventus van de frustratie van het niet winnen van de Champions League af te helpen. In Italië zijn ze oppermachtig, maar de Champions League is hun doel voor dit jaar. Aan ons om dat te dwarsbomen. Ze kunnen geweldig voetballen, maar wij ook."

Het wordt voor Ajax een flinke kluif om Juventus uit te schakelen. "De afgelopen jaren hebben we een aantal stappen voorwaarts gezet, maar dit wordt de grootste uitdaging", gaat Ten Hag verder. "We vinden het allemaal een geweldige loting. Het zijn twee traditierijke clubs. Alleen al het shirt is geweldig. Het zindert, het maakt nieuwsgierig. We kijken ernaar uit en hebben er onvoorstelbaar veel zin in."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019