Frenkie de Jong: "Juventus zal niet ontevreden zijn met ons"

Frenkie de Jong: "Juventus zal niet ontevreden zijn met ons"

15 maart 2019 – Er wacht Ajax een zware opdracht in de kwartfinales van de Champions League. De Amsterdammers werden vrijdag bij de loting gekoppeld aan Juventus, dat als één van de kanshebbers voor de eindzege gezien wordt. Frenkie de Jong weet dat het moeilijk gaat worden.Tegenover het Algemeen Dagblad geeft de middenvelder zijn eerste reactie. "Wel lastig natuurlijk", zegt de international. "Ik heb de wedstrijd tegen Atlético Madrid gezien en toen vond ik ze erg goed", doelt hij op de 3-0 zege van Juventus. Cristiano Ronaldo maakte een hattrick in die wedstrijd.  "Toen ik vroeger in de jeugd speelde, was hij al één van de beste spelers van de wereld. Als je naar zijn statistieken kijkt, dat zijn echt ongekende cijfers."

FC Barcelona, de toekomstige werkgever van De Jong, was ook een ploeg die Ajax kon treffen. Ook die ploeg had De Jong liever niet getroffen. "Vanwege de kwaliteiten die ze hebben en ook wel vanwege de sentimenten die er dan spelen natuurlijk. Liever had ik bijvoorbeeld Tottenham Hotspur gehad. Een voetballende ploeg met veel ex-Ajacieden. Manchester United was mooi geweest als revanche voor de verloren Europa League-finale."

Net als tegen Real Madrid is Ajax ook nu de underdog, denkt De Jong. "Ik denk dat zij favoriet zijn maar dat was Real Madrid ook tegen ons. Er zijn natuurlijk grotere namen dan Ajax bij de laatste acht. Ze zullen niet ontevreden zijn met Ajax als tegenstander. Maar na de prestatie in Madrid zullen ze ons zeker niet onderschatten."

Lees ook:
- Ajax wordt gekoppeld aan Juventus en wacht weer hels karwei  
Overmars: "Als ik eerlijk ben, is de kans niet zo groot"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019