Ajax wordt gekoppeld aan Juventus en wacht weer hels karwei

Ajax wordt gekoppeld aan Juventus en wacht weer hels karwei

15 maart 2019 – Net als in de achtste finales zal Ajax in de kwartfinales van de Champions League vol aan de bak moeten. De Amsterdammers werden vrijdagmiddag gekoppeld aan misschien wel de lastigste tegenstander uit het toernooi: Juventus. Ajax speelde deze Champions League al tegen Bayern München en Real Madrid en zal dus wederom de degens kruisen met een Europese kolos.Veel Ajax-fans hadden een voorkeur voor Tottenham Hotspur, vanwege de vele ex-Ajacieden, of FC Porto. Juventus was een van de ploegen die Ajax liever niet zou treffen, maar die ploeg rolde wel uit de koker in Nyon. Ajax kwam bij de loting als eerste ploeg uit een balletje en zag dat Juventus als tweede uit de koker kwam. Dat betekent dat Ajax gaat spelen tegen Cristiano Ronaldo en co. In de achtste finales verloor Juventus uit met 2-0 bij Atlético Madrid, maar die nederlaag werd knap weggepoetst. Op eigen veld eindigde het dinsdag in 3-0 dankzij een hattrick van Cristiano Ronaldo. De Portugees deed Ajax in dienst van Real Madrid al meermaals pijn en strijkt nu dus weer neer in Amsterdam. Hij scoorde al zeven keer tegen de Amsterdammers in het miljardenbal.

Omdat Ajax als eerste ploeg uit de koker kwam, spelen de Amsterdammers het heenduel thuis. De eerste ontmoeting wordt gespeeld op 9 of 10 april. Een week later (16/17 april) staan de returns op het programma. Overigens werd er vrijdag ook alvast geloot voor de halve finales. Mocht Ajax afrekenen met Juventus, dan wacht een tweeluik met Tottenham Hotspur of Manchester City.

Engels affiche in kwartfinales
Liefst vier van de acht ploegen in de kwartfinales van de Champions League zijn afkomstig uit de Premier League en dus is het niet vreemd dat er een Engels affiche op het menu staat. Tottenham gaat het opnemen tegen het ijzersterke Manchester City. Liverpool mag met het treffen van FC Porto niet klagen en dus mogen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hopen op wederom een plaats in de halve eindstrijd. De laatste kwartfinale is die tussen FC Barcelona en Manchester United.

De kwartfinales:
Ajax - Juventus
Liverpool - FC Porto
Tottenham Hotspur - Manchester City
FC Barcelona - Manchester United

Schema halve finales:
Tottenham/Manchester City - Ajax/Juventus
FC Barcelona/Manchester United - Liverpool/FC Porto

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019