Definitieve Oranje-selectie: Berghuis maakt zijn rentree

Definitieve Oranje-selectie: Berghuis maakt zijn rentree

15 maart 2019 – Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag zijn definitieve selectie voor de EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Duitsland bekendgemaakt. Steven Berghuis maakt zijn rentree in de Oranje-selectie, evenals Davy Pröpper. Kenneth Vermeer, Wout Weghorst, Daryl Janmaat, Ruud Vormer en Terence Kongolo behoorden tot de voorselectie, maar zijn afgevallen.Het is voor Berghuis inmiddels een tijdje geleden dat hij in actie kwam in het Nederlands elftal. Zijn laatste interland dateert van juni vorig jaar, toen hij als invaller in actie kwam tegen Italië (1-1). Davy Pröpper trok in het verloren Nations League-duel met Frankrijk (2-1) voor de laatste keer het Oranje-shirt aan. Door een voetblessure haakte hij daarna af voor de laatste interlands van 2018.

In de definitieve selectie is dus geen plaats voor Vermeer, die door een blessure van Justin Bijlow weer onder de lat is verschenen bij Feyenoord. De ervaren doelman raakte onlangs zelf ook geblesseerd, maar het is onduidelijk of dat voor Koeman reden is geweest om voor Marco Bizot (AZ) te kiezen. Luuk de Jong krijgt als pinchhiter weer de voorkeur boven Weghorst. 

Ten opzichte van de Oranje-selectie voor de laatste Nations League-wedstrijden is er ook geen plaats voor Javairô Dilrosun. Hij maakte onlangs zijn rentree na lang blessureleed en is opgeroepen voor Jong Oranje.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 25 maart 2019

  2. zondag 24 maart 2019