Van Geel bedenkt plan en wil Jong-teams uit Eerste Divisie

15 maart 2019, 08:04

Martin van Geel weet dat Feyenoord als enige club van de traditionele topdrie geen Jong-team in de Eerste Divisie heeft en is door de aangepaste regels van de KNVB zoekende naar een oplossing. De technisch directeur van Feyenoord beseft dat spelers die tegen Feyenoord 1 aanzitten of terugkomen van een blessure, nu weinig minuten kunnen maken en heeft een oplossing.

De vier Jong-ploegen die nu in de Eerste Divisie spelen, moeten die competitie verlaten in het plan van Van Geel. Zij komen in een speciale competitie waarin de tien beloftenteams van de tien beste Eredivisie-clubs zitten. Jong Vitesse zal dan dus ook uit de Tweede Divisie moeten vertrekken. "Voor spelers die dicht tegen het eerste elftal aan zitten, moet je maandag als speeldag hebben. Anders spelen ze nooit. In zo'n competitie is weerstand voor topspelers en topjeugdspelers gegarandeerd", zegt Van Geel tegen De Telegraaf.

Van Geel krijgt met Feyenoord doorgaans veel verzoeken om spelers te huren. "Die clubs krijgen in de huidige opzet geen spelers meer van Ajax of PSV, omdat die hun spelers vasthouden voor hun teams in de Eerste Divisie. Daardoor gaan clubs als NAC zich richten op Manchester City, Willem II huurt van Duitse clubs en Fortuna haalt uit alle landen ook buitenlandse voetballers op", zegt Van Geel.

De Feyenoord-directeur stelt dat ook de lager geklasseerde Eredivisie-clubs baat hebben bij het nieuwe plan. "Ja, want als de verhuurde spelers van de topclubs bij Heracles, Go Ahead Eagles, NAC of Willem II blijven die in Nederland en hoeven die clubs niet tal van spelers uit het buitenland te contracteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen