Optreden Promes niet beloond: Sevilla uitgeschakeld na spektakel

Optreden Promes niet beloond: Sevilla uitgeschakeld na spektakel

14 maart 2019 – Quincy Promes is met Sevilla uitgeschakeld in de Europa League. Hoewel Promes een goede indruk maakte, was dat tegen Slavia Praag onvoldoende. Het spektakelstuk had een verlenging nodig en daarin liet Sevilla zich verrassen. Omdat ook de return na negentig minuten in 2-2 eindigde, moest verlenging beslissing brengen. Sevilla kwam daarin zelfs op voorsprong, maar gaf mede door toedoen van Mick van Buren alles uit handen.Promes stond aan de linkerkant opgesteld als wing-back. In die rol blonk de international uit in zijn ijverigheid, maar ook in het creëren van kansen. Een uithaal van hem was het eerste wapenfeit van Sevilla in Praag. Via de hand van doelman Ondrej Kolar ging het schot net naast.

Ook na de 1-0 achterstand voor Sevilla, waarvoor Michael Ngadeu-Ngadjui verantwoordelijk was, nam Promes het heft in handen voor de Spanjaarden. Met een schot op de lat miste Sevilla op een haar na de gelijkmaker. De verdiende treffer kreeg Sevilla alsnog toen Promes in de zestien werd getorpedeerd door Kolar. De bal ging op de stip en maakte Wissam Ben Yedder geen fout.

Daarmee leek Sevilla de regie terug in handen te hebben, maar ging het direct in de tweede helft weer mis. Nu legde arbiter Alexey Kulbakov de bal voor de Tsjechen op de stip. Een lichte overtreding van Jesus Navas op Jan Boril werd bestraft met een strafschop, die Tomas Soucek benutte. Sevilla moest opnieuw de schade herstellen. Dit keer stak Munir El Haddadi de helpende hand toe. Hij volleerde de bal van afstand achter Kolar en betekende deze tussenstand een verlenging. Die kwam er ook, mede omdat Kolar van dichtbij een kopbal van Ben Yedder en daarmee de derde treffer van Sevilla uit zijn doel hield.

In de verlenging speelden Nederlanders de hoofdrol. Promes, in de tweede helft minder nadrukkelijk aanwezig dan voor rust, stelde Franco Vazquez in staat om te scoren. De invaller kreeg de bal afgemeten op zijn hoofd en kopte raak. Maar Slavia Praag gaf niet op. De ingevallen Mick van Buren bracht de hoop terug toen hij veel te vrij de bal in het doel kon schuiven. Bij het aanbreken van de 120ste minuut kreeg Slavia loon naar werken. In de kluts kreeg Ibrahim Traore de bal over de doellijn en heeft het sprookje een nieuw hoofdstuk.

Benfica-Dinamo Zagreb 3-0, na verlenging (3-1)
Benfica was in Kroatië tegen een verrassende nederlaag aan gelopen, maar dat zorgde niet voor alarmfase één in bij de koploper van Portugal. De thuisploeg speelde niet in zijn sterkst mogelijke opstelling en wekte geen moment de indruk dat het streed voor zijn laatste Europese kans. Dinamo Zagreb wist zonder enige moeite de rust te halen met de gunstige 0-0 stand. De Kroaten hielden lange tijd stand, totdat Benfica er in de slotfase alsnog werk van ging maken. Jonas viel in en brak de wedstrijd open met een bekeken inzet van net buiten het strafschopgebied: 1-0.

In de verlenging zakte Dinamo door zijn hoeven en drukten De Adelaars door: de vermoeide gasten uit Zagreb kregen een corner niet meteen weg en Francisco 'Ferro' Ferreira zorgde voor de beslissende 2-0 met een strakke uithaal. Dinamo raakte Petar Stojanovic kwijt nadat de rechtsback twee gele kaarten achter elkaar kreeg. Een andere Benfica-invaller, Alejandro Grimaldo, gooide de wedstrijd direct in het slot met een fenomenale zwabberbal van afstand: 3-0.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 25 maart 2019

  2. zondag 24 maart 2019