Arsenal herstelt zich en blijft actief in Europa League

14 maart 2019, 23:41

Arsenal heeft de schaamtevolle nederlaag tegen Stade Rennes weggepoetst en behoort tot de laatste acht van de Europa League. The Gunners zorgden donderdagavond voor een comeback door met 3-0 te winnen. Al na veertien minuten poetste Arsenal de 3-1 nederlaag in Frankrijk van het scorebord.

Gesterkt door de competitiezege van zondag op Manchester United en de vervroegde terugkeer van Alexandre Lacazette, wiens schorsing ingekort werd, schoot de thuisploeg uit de startblokken. Op laag aangeven van Aaron Ramsey tikte Pierre-Emerick Aubameyang binnen en waren er nog maar vijf minuten verstreken.

Tien minuten later profiteerde Arsenal van onoplettendheid van Stade Rennes bij een buitenspelsituatie. Sead Kolasinac stond buitenspel, maar onttrok zich aan het spel. Aubameyang dook tot  verrassing van de Fransen in het gat. Vanaf de achterlijn legde de Gabonees de bal op het hoofd van Ainsley Maitland-Niles, die van dichtbij via de grond keurig binnenkopte.

Arsenal verzuimde vervolgens het tweeluik te beslissen en speelde daardoor met vuur. Met een schot van M'Baye Niang op de paal kroop het door de oog van de naald. Ook na de rake intikker van Aubameyang zat de wedstrijd nog niet definitief in het slot, omdat Stade Rennes met een doelpunt verlenging af kon dwingen. Aan dergelijke problemen ontsnapte Arsenal en meldt het zich alsnog in de kwartfinale van de Europa League.