Eintracht Frankfurt schakelt zwak Internazionale uit

Eintracht Frankfurt schakelt zwak Internazionale uit

14 maart 2019 – Het Nederlands gekleurde Eintracht Frankfurt mag blijven dromen van de eindzege in de Europa League. De ploeg van Jetro Willems en invaller Jonathan de Guzman klopte het erg tegenvallende Internazionale in San Siro met 1-0, en dat was na de 0-0 in Duitsland voldoende. Internazionale-Eintracht Frankfurt 0-1 (0-1)
De Duitsers gingen direct op jacht naar het kostbare uitdoelpunt en kon na vijf minuten juichen. Voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller schoot, gehinderd door Cédric, voor open doel op de lat, maar Jovic had even later wel succes. De Serviër troefde Stefan de Vrij af en lobte de bal over Samir Handanovic heen: 0-1. Het was de inleiding voor een belabberde eerste helft van de thuisploeg: alleen Keita Baldé Diao kreeg een grote scoringskans, maar liet de bal te ver van zijn voet af springen.

Na rust werd het er niet veel beter op. Inter probeerde wel op zoek te gaan naar de twee benodigde doelpunten, maar deed dat zonder enige overtuiging. Eintracht Frankfurt kreeg alle ruimte om te counteren, maar ging daar bijzonder slordig mee om en hield Inter nog enigszins in leven. De Nerazzurri konden een fluitconcert van hun fans echter niet meer voorkomen.

Villarreal - Zenit St. Petersburg  2-1 (5-2)
Villarreal bereikte eenvoudig de kwartfinale. Gerard Moreno besliste het tweeluik definitief door vanuit de omschakeling de bal in het Russische doel te krullen. Omdat Villarreal vorige week met 1-3 zegevierde, was daarmee het verzet van Zenit gebroken. Carlos Bacca verdubbelde in de tweede helft de score, het slotakkoord was voor Branislav Ivanovic.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019

  3. zondag 14 juli 2019