Krasnodar na stunt tegen Bayer Leverkusen nu zelf uitgeschakeld

14 maart 2019, 21:11

Krasnodar verraste nog tegen Bayer Leverkusen, maar ligt nu uit de Europa League. In de slotseconden tegen Valencia ging het mis voor de Russen. Krasnodar leek de 2-1 nederlaag in Spanje in de slotfase weg te poetsen, maar incasseerde in blessuretijd de peperdure gelijkmaker: 1-1.

Krasnodar had slechts één doelpunt nodig om de volgende ronde te bereiken. Daarom ging het ook meteen naarstig op zoek naar die belangrijke goal. Voormalig AZ-spits Ari zorgde regelmatig voor dreiging voor het doel van Valencia. Hij scoorde ook, maar vanwege hands ging die treffer terecht niet door. Het was dan ook vervelend voor Krasnodar dat Ari de strijd al na een half uur moest staken.

Door de intensieve eerste helft, ebden na rust de krachten weg bij Krasnodar. Het lukte de Russen moeilijk om alle remmen los te gooien. Maar met een fraai afstandsschot in de verre hoek bracht Shapi Suleymanov - hij schoot Leverkusen ook al uit het toernooi - Krasnodar in extase, maar bleek het toch onvoldoende.

Valencia moest door de achterstand plotseling heel rap op zoek naar een doelpunt. En daar slaagden de bezoekers ook in. Diep in de blessuretijd dompelde Goncalo Guedes Krasnodar in rouw. Heel bekeken schoot hij Valencia naar de kwartfinale van de Europa League.