Tedesco ontslagen bij Schalke 04, Stevens interim-trainer

14 maart 2019, 18:55   Bijgewerkt: 14 maart 2019, 19:47

Domenico Tedesco is ontslagen als trainer van Schalke 04. Huub Stevens volgt hem tijdelijk op. Dat meldt de kwakkelende Duitse club via de officiële kanalen. De ontluisterende 7-0 nederlaag van dinsdag tegen Manchester City was de druppel voor de clubleiding.

De pas 33-jarige Tedesco kwam in de zomer van 2017 als onbekende trainer terecht in Gelsenkirchen. Hij maakte meteen indruk door Schalke naar de tweede plaats en daarmee de Champions League te loodsen. Dit seizoen is het contrast levensgroot. Schalke staat veertiende in de Bundesliga. Het is nu aan Stevens de taak om die Königsblauen te behoeden voor degradatie.

"Deze beslissing was allesbehalve eenvoudig. Tedesco is zeer belangrijk geweest voor Schalke", zegt de kersverse technisch directeur Jochen Schneider op het clubkanaal van Schalke. "We mogen echter niet vergeten dat de resultaten dit seizoen slecht zijn. Toen ik aantrad eiste ik een ommekeer, wat absoluut noodzakelijk is met het oog op de zorgelijke situatie in de Bundesliga. Na een zorgvuldige evaluatie kwamen we tot de conclusie dat het niet langer zo."

Stevens keert zaterdag in de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig terug op de bank bij Schalke, de club die hij in twee verschillende periodes al onder zijn hoede had. Opvallend is dat hij zitting heeft in Schalke's raad van commissarissen. Stevens zette drie jaar geleden vanwege hartproblemen een punt achter zijn trainersloopbaan, maar maakt voor Schalke een uitzondering.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen