Sparta ziet af van gang naar rechter na afgekeurd verzoek

Sparta ziet af van gang naar rechter na afgekeurd verzoek

14 maart 2019 – Sparta Rotterdam ziet af van een gang naar de rechter. De Rotterdammers overwogen een rechtszaak aan te spannen tegen de KNVB, die onlangs het verzoek afwees om de wedstrijd tegen NEC te verplaatsen. De voorbije week heeft de club bij diverse instanties juridisch advies ingewonnen.Sparta kreeg onder meer negatief advies van de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO). 'De afgelopen jaren zijn er meerdere procedures gevoerd bij de kortgedingrechter. Vrijwel in alle gevallen wint de KNVB deze zaken. Dat komt mede door het feit dat de rechter niet graag 'op de stoel van de KNVB' gaat zitten', meldt de club in een statement.

De club is niet blij dat het in de interlandperiode in actie moet komen tegen NEC. De Rotterdammers moeten het dan stellen zonder een hoop (jeugd)internationals. Zo zijn Deroy Duarte, Abdou Harroui (Jong Oranje), Halil Dervisoglu (Jong Turkije) en Lars Veldwijk (Zuid-Afrika) opgeroepen. Waarschijnlijk moet Sparta ook Gregor Breinburg (Aruba), Youssef El Kachati (Jong Marokko) afstaan. Bradly van Hoeven Levi Bouwense, Mohammed Tahiri en Elayis Tavsan kunnen ook rekenen op een oproep.

Sparta laat weten dat door het oproepen van de spelers de sportieve ambities van het eerste en tweede elftal in het geding komen. 'De KNVB heeft hierop bij Sparta aangegeven dat het alle mogelijkheden heeft onderzocht, echter dat het binnen de huidige reglementen én gemaakte afspraken niet mogelijk is om precedentwerking tegen te gaan. Het verplaatsen van de wedstrijd alsmede het niet selecteren van internationals is daarom geen optie.'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 25 maart 2019

  2. zondag 24 maart 2019